הפריצה לחשבונות ב-Gmail בוצעה בשיטת הפישנג הידועה לשמצה, שבה המשתמש מפותה ללחוץ על קישור או לפתוח הודעה כלשהי שנראית כביכול ממקור לגיטימי. לאחר שנפל בפיתיון מחולץ למחשב של המשתמש קוד זדוני או תוכנת וירוס המאפשרת לפרוץ לחשבון שלו. לטענת גוגל, הפריצה האחרונה בוצעה משרתים בסין. לטענת גורמים רשמיים בסין, אין לממשל שם כל קשר לפריצה. התגובה הסינית מעוררת מעט חשד, שכן רוב הפריצות בוצעו לחשבונותיהם של פעילים פוליטיים, אקטיביסטים ואנשי תקשורת.
Trend Micro טוענת כי לאחרונה נעשו ניסיונות פריצה דומים גם לחשבונות של משתמשים בהוטמייל וביאהו! מייל. בפריצות האחרונות ניסו ההאקרים להוסיף לחשבונות של המשתמשים בשירותים האלו חשבונות אימייל נוספים, כך שהם יוכלו לשלוח ולקבל אימיילים, גם במקרה שהמשתמשים שינו את הסיסמא שלהם (הוטמייל ויאהו!, כמו Gmail, מאפשרות לקבל ולשלוח הודעות ממספר חשבונות דרך ממשק אחד).
חשוב לציין כי מדובר בחידוש מעט מטריד בתחום ההאקינג, שכן עד היום הכלי העיקרי שבו השתמשו גולשים כדי להגן על חשבונות שנפרצו להם היה שינוי הסיסמא של החשבונות. הגנה זו לא עובדת בפריצה מסוג זה. יחד עם זאת, גם ביאהו! וגם במיקרוסופט אומרים כי הם הצליחו להתגבר על הפריצה באמצעות תיקון של חור באבטחה שאפשרה אותה. מומלץ לעקוב כיצד יתפחו הדברים בעתיד.
כדי לקבל עוד תובנות חשובות, המלצות מעשיות, טיפים שימושיים, אתרים נבחרים
וסרטונים מרתקים, הירשם בחינם!!! - www.pcon.co.il/data/abm/abmc.asp?b=1365&z=33
למידע נוסף על קובי שפיבק Bsc., MBA - העורך הראשי של pCon
בפייסבוק - www.facebook.com/pcon1
בלינקדין - www.linkedin.com/in/kobyshpivak
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.